Microdermabrasie

Wat is Microdermabrasie?

Microdermabrasie is een mechanische dieptepeeling waarbij de schoonheidsspecialiste met een vacuüm pen met speciaal diamant slijpsel op de huid werkt. Hierdoor worden vervolgens dode / oude cellen losgemaakt en verwijderd. Deze methode wordt vooral gebruikt om uitgezette poriën te vernauwen en de huid te verfijnen. Ook de huiddoorbloeding en de productie van collageen en elastine worden op zachte wijze gestimuleerd.

Verschil met een gewone peeling

Het effect van een MDB is uiteraard groter dan bij een gewone peeling. Bij een normale peeling worden er hooguit enkele dode cellen aan de oppervlakte weggegomd. Bij Microdermabrasie daarentegen gaat men letterlijk een laagje van de opperhuid verwijderen.

Verschil met een chemische peeling

In vergelijking met een chemische peeling is Microdermabrasie dan weer veel zachter. Chemische peelings zorgen voor een inflammatoire reactie zodat de bovenste huidlagen afpellen. Naargelang de sterkte van de peeling ben je weken-tot maandenlang niet toonbaar. Bij Microdermabrasie ziet je huid er in het ergste geval wat rood uit, net alsof je te veel in de zon zou hebben gezeten. Dit is na één dag al verdwenen. Je kunt dus onmiddellijk je dagelijkse bezigheden hervatten.

Behandeling


Voorbereiding
Voor de behandeling is er meestal een intakegesprek met de schoonheidsspecialiste. Zij zal de duur en de sterkte van de behandeling bepalen naargelang de conditie van je huid en de indicatie. Iemand die alleen last heeft van een doffe huid en fijne lijntjes zal met 1 tot 3 behandelingen genoeg hebben. Probleemhuiden hebben soms wel 10 of meer beurten nodig om zichtbaar resultaat te hebben.

Behandeling
Voor de behandeling zal de schoonheidsspecialiste je huid eerst grondig reinigen. Vervolgens wordt de huid met Microdermabrasie behandeld. Ter afsluiting wordt meestal een voedend masker toegepast, gevolgd door een aangepaste dagverzorging. Je hebt ook de mogelijkheid om de behandeling te combineren met een collageen vliesmasker, serum of een DNA ampul om de productie van collageen te stimuleren. Doordat een laag dode huidcellen werd verwijderd, zal de opname hiervan sterk worden verbeterd. Reken op 30 à 45 minuten voor elke behandeling.

Resultaten

Microdermabrasie is de minst ingrijpende en goedkoopste behandeling tegen rimpels. Het is ideaal om de huid te verfijnen en te verzachten en om fijne lijntjes vager te maken. Het is een goede hulp bij het mooier maken en jong houden van de huid, maar mirakels mag men er niet van verwachten.
Een sterk verzakte huid kan je er bijvoorbeeld niet mee optrekken.

Wat mag je van Microdermabrasie verwachten?


• Verwijderen van acné en acné-littekentjes
• Vervagen van hyperpigmentatie
• Verbeteren van de huidstofwisseling
• Stimuleren van collageen en elastine
• Vervagen van fijne lijntjes en ondiepe rimpels
• Verminderen van striae (weinig efficiënt op oudere striemen)
• Helder maken van een futloze en droge huid
• Kleiner maken van grove poriën
• Vervagen van littekens
• Verminderen van ouderdomsvlekken
• Stimuleren van de bloeddoorstroming

Doordat een laag dode huidcellen is verwijderd, zal de opnames van crèmes en oliën enorm worden verhoogd.