Pigment vlekken

Pigmentvlekken ontstaan door blootstelling van de huid aan zonlicht. Zowel verbranden van de huid als veel zonlicht in de loop van de jaren doen de vlekken ontstaan. Ze worden meestal zichtbaar op middelbare leeftijd en komen vooral voor in het gezicht, op de handruggen en onderarmen. Pigmentvlekken kunnen uitstekend worden behandeld met de ELight Prof ESP-1000 .De behandeling

Het intense licht van de ELight Prof ESP-1000 wordt geabsorbeerd door de pigmentcellen in de vlekken. Door de hitte gaan deze pigmentcellen ten gronde. Om schade aan de omgevende huid te voorkomen gaat het licht door een speciale scanner met koelsysteem. Het koelsysteem houdt de bovenlaag van de huid koud, beschermt de huid en vermindert het prikkelende gevoel tijdens de behandeling.

Aantal behandelingen

Bij oppervlakkig pigment zijn meestal maar 1 of 3 behandelingen nodig. Soms zit het pigment dieper en kunnen meer behandelingen nodig zijn.

Na de behandeling

In eerste instantie wordt de behandelde plek donkerder. Na een aantal weken zal deze vervagen.

Aandachtspunten

Voor de behandeling dient blootstelling aan zonlicht, een zonnebank en gebruik van een zelfbruinend middel vermeden te worden. Na de behandeling dient men ook voorzichtig te zijn met blootstelling aan zonlicht daar de pigmentvlekken dan gemakkelijker kunnen terugkomen. U kunt meer gebruik maken van zonnebrandcreme's (vanaf factor 30) en bedekkende kleding zoals mouwen en een hoed.

Het intake-gesprek en de afspraak voor behandeling

Vóór de behandeling vindt er een intake-gesprek plaats, waarin uitgebreid uitgelegd wordt hoe de behandeling in zijn werk gaat. Eventuele vragen kunnen dan ook beantwoord worden.