Electric Couperose

Hoe onstaat couperose?

Couperose ontstaat hoofdzakelijk door erfelijke aanleg. Ook grote temperatuurverschillen en bepaalde voedingsmiddelen zoals koffie, alcohol en pittige kruiden kunnen bijdragen aan het ontstaan van couperose. Het is aan te raden om de couperose tijdig te behandelen aangezien deze zich kan ontwikkelen tot Rosacea.

Hoe ziet couperose eruit?

Kleine uitgezette bloedvaatjes en roodheid in het gezicht (couperose) worden door veel mensen als cosmetisch storend ervaren. Ook andere huiddelen zoals de hals en de borst kunnen deze vaatjes en/of roodheid vertonen. Couperose kan voorkomen als onderdeel van rosacea. Daar de vaatjes niet vanzelf weggaan is, indien gewenst, behandeling nodig. Wij hebben de beschikking over de Optima Pro, een krachtig apparaat met revolutionaire nieuwe lichtflitstechnologie die de effecten van lasers evenaart, zoniet verbetert.De behandeling

De Optima Pro werkt doordat het licht in de huid selectief wordt geabsorbeerd door het haemoglobine in de rode bloedcellen in de vaatjes. De vaatjes worden hierdoor sterk verhit en gaan ten gronde. Om schade aan de huid te voorkomen gaat het licht door een speciale scanner met koelsysteem. Het koelsysteem houdt de bovenlaag van de huid koud, beschermt de huid en vermindert het prikkelende gevoel tijdens de behandeling. De omliggende huid wordt zo gespaard zodat geen littekenvorming ontstaat.

Aantal behandelingen

Vóór en ná behandeling dient men voorzichtig te zijn met blootstelling aan zonlicht en gebruik van de zonnebank. Een bruine huid vermindert de effectiviteit van de behandeling en heeft meer kans op pigmentvlekken na de behandeling. Gebruik van medicijnen moet besproken worden. Tijdens zwangerschap wordt niet behandeld.